Event CountDown
  • Event Date 2021/09/24  -  15:00
  • Event Venue Bd. Vasile Pârvan 4

Noaptea Cercetătorilor 2021

Vă invităm pe cei pasionați și iubitori de fizică și științe ale naturii să luați parte la Noaptea Cercetătorilor, eveniment anual organizat de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara. Promovat de Comisia Europeană prin proiectul cadru Horizon 2020, evenimentul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative, evenimente publice dedicate relaționarii directe dintre cercetatori si public. Ele prezintă diversitatea cercetării și subliniază impactul cercetării asupra vieții noastre de zi cu zi. Scopul este, de asemenea, să-i motiveze pe tineri să își dorească o cariera in cercetare. Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei. Anual, cercetători, exploratori şi inventatori îți dau întâlnire la cea mai mare manifestare de știință pentru publicul larg din România. Alături de ei se poate participa la experimente inedite, conferinţe captivante și concursuri cu premii atrăgătoare. 

Anul acesta Noaptea cercetătorilor se organizează vineri 24 septembrie, de către un consorțiu format din Universități de prestigiu din România, din care face parte și Universitatea de Vest din Timișoara.

 Organizatorii evenimentului au inclus în program activități precum:

  • prelegeri ale unor personalități de talie națională în domeniul științific românesc;

Invitați de onoare: Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, Președinte onorific al Agenției Spațiale Române, Marius-Ioan Piso, Președinte al Agentiei Spatiale Romane; ambii Doctor Honoris Causa ai Universității de Vest din Timișoara, Centrul de Cercetari ELI-NP, Bucuresti Magurele, precum și a Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamântului – Observatorul Seismologic Timișoara.

  • acordarea de premii câștigătorilor concursului de grafică și media cu tematică științifică – De la stele către centrul Pământului, precum și două premii speciale oferite suplimentar de Observatorul Seismologic Timișoara și Facultatea de Fizică (mai multe detalii în regulamentul concursului);
  • vizite la ExperimentariumTM și Observatorul Seismologic Timișoara;
  • observații astronomice în colaborare cu Observatorul Astronomic Timișoara.

Vă așteptăm cu mult entuziasm vineri 24 septembrie începând cu orele 15.00 în Aula Magna și holul central al Universității de Vest din Timișoara, apoi în locațiile ExperimentariumTM (începând cu orele 18:30) și Observatorul Seismologic Timișoara (începând cu orele 20:00).

Detalii despre eveniment: program, regulamentul concursului, premiere, înscriere, se vor afla în curând la adresa: https://www.noapteacercetatorilor.e-uvt.ro/

Coordonator eveniment, 

Conf. Univ. Dr. Mihail LUNGU

Decanul Facultății de Fizică,

Universitatea de Vest Timișoara.