Home

 

Începând cu anul 2003 Facultatea de Fizică din Timișoara organizează concursul de fizică „Constantin Sălceanu”, în vederea promovării interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți.

În anul acesta concursul se va desfășura în regim față-în-față în centrele de concurs în data de 26 Martie 2022, conform programului.

În situația în care la data organizării concursului, pe teritoriul României este declarată stare de urgență sau stare de alertă concursul se va putea desfășura în regim online.
Nou!
Rezultatele finale ale concursului "Constantin Sălceanu" ediția 2022.
Premiile I, II și III vor fi acordate în cadrul festivității de premiere care se va desfășura în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara, pe data de 14 mai 2022, la ora 10:30. Sunt invitați să participe toți elevii înscriși la concurs, precum și profesorii coordonatori.

Tabăra de fizică „Spring Physics Camp”, 15-17 aprilie 2022!
Tabăra de fizică „Spring Physics Camp” ediția 2022 își propune să ofere gratuit elevilor clasați pe primele 24 de locuri la Concursul Național de Fizică "Constantin Sălceanu", organizat de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara în 26 Martie 2022, prilejul de a dezbate teme/subiecte fascinante și de actualitate din domeniul fizicii împreună cu profesori și cercetători de la Facultatea de Fizică, Institutul de Cercetări Avansate de Mediu și Observatorul Seismologic Timișoara într-un cadru pitoresc din munții Semenic la o altitudine de aproximativ 1000 m și la o distanță de 150 km de Timișoara, în satul Gărâna, județul Caraș-Severin (mai multe detalii aici).

Click aici pentru consultarea Regulamentului de desfăşurare și programei concursului. Programul detaliat poate fi consultat aici. Programul aferent fiecărui centru și listele de repartizare a elevilor pe săli se găsește pe pagina centrelor de concurs. Pentru a face dovada identității, elevii participanți sunt rugați să aibă asupra lor cartea de identitate!Toți candidații care obțin minim 60 de puncte pot fi admiși la concursul de admitere la Facultatea de Fizică cu media 10, conform cu Metodologia de admitere a Facultății de Fizică a UVT.