Home

 

Începând cu anul 2003 Facultatea de Fizică din Timișoara organizează concursul de fizică „Constantin Sălceanu”, în vederea promovării interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți.

În anul acesta concursul se va desfășura în regim față-în-față în centrele de concurs în data de 25 Martie 2023, conform programului.

Tabăra de fizică „Spring Physics Camp”, 7-9 aprilie 2023!
Tabăra de fizică „Spring Physics Camp” ediția 2023 își propune să ofere gratuit elevilor clasați pe primele 25 de locuri la Concursul Național de Fizică "Constantin Sălceanu", prilejul de a dezbate teme/subiecte fascinante și de actualitate din domeniul fizicii împreună cu profesori și cercetători de la Facultatea de Fizică, Institutul de Cercetări Avansate de Mediu și Observatorul Seismologic Timișoara într-un cadru pitoresc din munții Semenic la o altitudine de aproximativ 1000 m și la o distanță de 150 km de Timișoara, în satul Gărâna, județul Caraș-Severin (mai multe detalii aici).

Click aici pentru consultarea Regulamentului de desfăşurare și programei concursului. Programul detaliat poate fi consultat aici. Programul aferent fiecărui centru și listele de repartizare a elevilor pe săli se găsește pe pagina centrelor de concurs. Pentru a face dovada identității, elevii participanți sunt rugați să aibă asupra lor cartea de identitate!Participanții la Concursul Național „Constantin Sălceanu” care obțin minim 60 de puncte pot beneficia de echivalarea componentei N=10 în formula de calcul a mediei generale de admitere la Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, conform Metodologiei privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere pentru programele de studii universitare de la ciclul de studii de licență a Facultății de Fizică.
Participanții la concurs care obțin minim 60 de puncte din punctajul probelor de concurs beneficiază de scutirea plății taxelor de înscriere și înmatriculare percepute în cadrul concursului de admitere la Facultatea de Fizică.