Description: Description: Description: Description: Description: image002

 

FACULTATEA DE  FIZICA

 

Cursuri de competente transversale

(Se adreseaza tuturor studentilor din UVT)

 

Prof.univ.dr. Dumitru VULCANOV

 

 

1.  Istoria universului si a cosmologiei

Scurta descriere

 

Cosmologia si astrofizica devin pe zi ce trece un element al culturii contemporane si nu poate fi conceput un absolvent de studii superioare (de orice specialitate sau domeniu) fara cunostiinte elementare in acest domeniu. Aceasta este rolul pe care il preconizam a avea acest curs, fara formule fara calcule matematice sau explicatii din fizica sofisticate dar cu o descriere ilustrativa a principalelor concepte si idei din astrofizica moderna si cosmologie. In plus vom da o atentie speciala   oamenilor si a istoriei lor care au dezvoltat acest domeniu considerat, pe drept cuvint cea mai inalta aventura a mintii umane din timpurile moderne.

 

Pentru anii II sau III , Semestrul 1

Materialele de curs

Description: Description: Description: Description: Description: image002

 

 

2.  Cucerirea spatiului cosmic

Scurta descriere

 

Tehnologia spatiala si explorarea spatiului cosmic, prin aceasta intelegind nu numai pur si simplu calatoria in spatiu dar mai ales explorarea spatiului si dezvoltarea de activitati de orice fel in spatiul cosmic (cercetare stiintifica, turism, etc.), s-au dezvoltat in ultima suta de ani si din acest punct de vedere toate institutiile legate de acest domeniu sint preocupate de diseminarea informatiei asupra activitatilor spatiale in rindul publicului larg, unul din motivele principale fiind atragerea tineretului spre acest domeniu. Acesta este scopul cursului de fata. Vom prezenta istoria tehnologiei spatiale de la inceputuri pina in prezent dar si principalele forme de interactiune cu societatea si personalitatile cele mai importante. Cursul este agreat/recomandat de Agentia Spatiala Romana.

 

Pentru anii II sau III , Semestrul 2

Materialele de curs

Description: Description: Description: Description: Description: image002

 

 

IMPORTANT: Link-urile de mai sus se vor activa pe perioada de desfasurare a cursurilor si dupa fiecare curs saptaminal indifferent de forma online sau nu a cursului!!!!