Planetariu
Facultatea de Fizică UVT
Planetariu
Facultatea de Fizică UVT
Planetariu
Facultatea de Fizică UVT
Planetariu
Facultatea de Fizică UVT
Previous slide
Next slide

Planetariu

Facultatea de Fizică UVT

Planetariul Universității de Vest din Timișoara și-a deschis porțile pe 1 ianuarie 1964 fiind primul planetariu din România. Construirea acestui planetariu, ca și construirea Observatorului Astronomic din Timișoara precum și a Observatorului Seismologic din Timișoara, au fost posibile datorită eforturilor depuse de către Prof. Dr. Ioan Curea, primul rector al Universității din Timișoara (care s-a transformat ulterior în Universitatea de Vest din Timișoara).

Anunțuri importante

Programare vizite

Planetariul și-a redeschis porțile pentru elevii de gimnaziu, de liceu, pentru studenți (nu neapărat ai UVT) precum și pentru angajații UVT, în data de 2 noiembrie 2022. Începând cu luna februarie a anului 2024, funcționează alături de proiectorul ZKP-1 un proiector digital 4K performant.  Înscrierea pentru vizite se face cu ajutorul formularului disponibil AICI. Veți primi un mesaj automat de confirmare a înscrierii.

Pentru situații deosebite se poate apela numărul 0755427065 (Florin Secoșan).

INTRAREA ESTE GRATUITĂ!

Condiții de participare:

  • numărul de elevi/studenți nu poate fi mai mare de 35 de persoane, plus profesorii însoțitori;
  • programarea se face cu cel puțin 24 de ore înainte;
  • eventuala anulare a programării se face telefonic, tot cu cel puțin 24 de ore înainte;
  • PUNCTUALITATE!

Curs introductiv
Astronomie și Astrofizică

Începând cu data de 6 martie 2023 Facultatea de Fizică oferă gratuit un curs introductiv de Astronomie și Astrofizică pentru elevii pasionați. Începând cu 2 octombrie 2023 cursul va avea două secțiuni. Una va fi destinată celor avansați care doresc să participe la olimpiadele de Astronomie și Astrofizică, iar cealaltă începătorilor. Cursul e gratuit și nu există examene de admitere. Totuși, cei care doresc să facă parte din grupa de avansați, dar nu au participat la acest curs până acum, trebuie să cunoască noțiunile fundamentale. Programul cursului este următorul:

Grupa de avansați

Clasele 9-12 în fiecare zi de vineri, între orele 16:30 – 18:00;

Clasele 5-8 în fiecare zi de vineri, între orele 18:30 – 20:00.

Grupa de începători

Clasele 5-8 în fiecare zi de luni, între orele 16:30 – 18:00;

Clasele 9-12 în fiecare zi de luni, între orele 18:30 – 20:00.

Amfiteatrul F206, de la același etaj și pe același coridor unde se află și Planetariul (vezi mai jos adresa exactă), este cel care găzduiește cursul.

Galerie imagini