Conectati la viitor – „Teama de adevăr și alte patologii culturale”

Descriere eveniment:


Vă invităm la o dezbatere filosofică de excepție, în cadrul căreia invitatul special va fi domnul Mircea Dumitru, unul dintre cei mai importanți filosofi români contemporani, profesor de logică, membru și vicepreședinte al Academiei Române. Cu o vastă experiență în domeniul educației și o contribuție remarcabilă în dezvoltarea gândirii filosofice, acesta ne va ghida printr-o analiză profundă a temei acestui eveniment: „Teama de adevăr și alte patologii culturale”.

Conferința va fi moderată de domnul conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, Prorector UVT și face parte din seria „Conectați la viitor”, ce are ca scop popularizarea științei (cu precădere științele exacte), prin intermediul realizării unui dialog interactiv între un moderator, public și unul sau mai mulți specialiști din cadrul facultăților și din comunitatea științifică națională și internațională. Temele alese pleacă de la probleme de interes pentru comunitate discutate în media.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Partenerul acestei serii de evenimente este NOKIA.